سه‌شنبه ۳۰ مهر ۱۳۹۲ - ۱۶:۱۰
۰ نفر

گروه دانش و سلامت - فتانه انفرادی: سالانه حدود ۶۰۰نفر در ایران بر اثر مصرف قرص برنج جان خود را از دست می‌دهند.

دستگاه‌های متولی پیشگیری از مسمومیت ازجمله وزارت بهداشت در کنترل این روند موفق نبوده‌اند.قرص برنج ترکیب خطرناکی از فسفیدهاست که جهت جلوگیری از آفت‌زدگی برنج انبار شده مصرف می‌شود. فسفیدها همچنین برای دفع آفات سایر غلات انبار شده و جلوگیری از کپک زدگی مصرف می‌شود.

سازمان پزشکی قانونی چندی پیش اعلام‌کرد: در بهار امسال 169نفر بر اثر مسمومیت با قرص‌برنج در کشور جان خود را از دست دادند که از این تعداد 97نفر مرد و 72نفر دیگر زن بودند. براساس این گزارش در 3ماه نخست امسال تعداد فوتی‌های ناشی از قرص‌برنج در کشور 169نفر بود. این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال قبل که آمار مرگ بر اثر مصرف قرص برنج 115نفر بود، 47درصد افزایش یافت. در 3ماه ابتدایی امسال استان‌های تهران با 68فوتی (34مرد و 34زن)، گیلان با 32فوتی (24مرد و 8زن) و مازندران با 19فوتی (14مرد و 5زن) بیشترین آمار مرگ ناشی از مصرف قرص‌برنج را داشته‌اند و مرگ‌ومیر ناشی از مسمومیت با قرص‌برنج در 5سال اخیر (87تا 91) با سیر صعودی مواجه بود به‌نحوی که از آمار 214مورد در سال 1387به 598مورد در سال 1391رسید و براساس آمارهای موجود مرگ ناشی از مصرف قرص‌برنج در سال 1391در مقایسه با سال قبل از آن 2/29درصد افزایش داشته است.

روز گذشته رئیس مرکز اطلاع‌رسانی داروها و سموم سازمان غذا و دارو از اقدامات جدی برای جمع‌آوری قرص برنج در کشور خبر داد.

دکتر طلعت قانع اظهار داشت: با توجه به شمار مسمومیت با قرص برنج در کشور، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با ناجا رایزنی‌هایی انجام داده است.وی به ایسنا گفت: سال گذشته فروش قرص برنج در عطاری‌ها را ممنوع کردیم، اما امسال درصدد انجام اقدامات جدی تری هستیم. باید رایزنی‌هایی با نیروی انتظامی در این خصوص انجام شود. احتمالا قرص‌ برنج را از سطح بازار جمع‌آوری خواهیم کرد یا به شکلی تولید و عرضه‌اش می‌کنیم که قابلیت سوءاستفاده نداشته باشد.این اقدام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گرچه دیر هنگام است اما اگر در حد حرف باقی نماند و به‌درستی اجرا شود می‌تواند از قربانی شدن مردم جلوگیری کند.آنچه مسلم است اینکه به هیچ عنوان نباید قرصی سمی که فقط باید در دست کشاورزان باشد به راحتی در دسترس عموم قرار گیرد و جان مردم را هدف قرار دهد.
به گفته کارشناسان، با تماس این ماده با رطوبت، گاز خطرناک فسفین آزاد می‌شود که علت اصلی توکسیسیتی این ماده است و هر چه این ترکیبات تازه‌تر باشد گاز بیشتری آزاد کرده و خطرناک‌تر هستند.

عوارض ناشی از مصرف قرص برنج یا فسفین شامل عوارض حاد از قبیل سردرد، گیجی، خستگی، سرفه همراه با خلط (سبز رنگ)، اختلال در حرکت و صحبت‌کردن، تهوع و استفراغ، درد معده و اسهال می‌شود و استنشاق مزمن آن کاهش اشتها، کاهش وزن، آنمی، شکستگی خودبه‌خود استخوان، دندان درد و تورم ونکروز فک را به همراه دارد.

کد خبر 236041
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز